Les Coves superen les dues mil visites durant l’estiu

El Parc Arqueològic de les Coves ha estat obert durant els mesos de juny, juliol i agost.

Després de l’èxit de l’estiu passat, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha repetit la fórmula pel que fa a l’obertura del Parc Arqueològic de les Coves Prehistòriques de Serinyà. Aquest any s’han fet visites guiades durant tota la setmana, de dimarts a diumenge.

Prop del 88% de les persones que durant aquests tres mesos han visitat les Coves són de procedència catalana, destacant el 41% provinents de la província de Barcelona i el 44% de les comarques de Girona. Les visites provinents de l’Estat espanyol han estat principalment del País Valencià (3,5%) i de les de la resta d’Europa la majoria de turistes han estat els francesos (2,63%) i els holandesos (1,77%).

A més, la nova campanya d’excavació de la cova d’en Pau a Serinyà ha tret a descobert restes animals i cultura material de fa més de 20.000 anys. Els treballs fets entre el 3 i el 28 de juliol són fruit de la col·laboració entre la Universitat de Girona (UdG) i l’IPHES-CERCA. Estan liderats pel professor de la UdG Julià Maroto, investigador principal del projecte de recerca, i pel professor Manuel Vaquero, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), investigador de l’IPHES-CERCA i director de les excavacions.