Aplec de Sant Miquel Sesvinyes

Gran participació en totes les activitats de l’aplec.

Un any més es va celebrar l’aplec de Sant Miquel Sesvinyes.

Enguany l’Ajuntament ha volgut impulsar la festa amb l’objectiu de donar valor a la pagesia i transmetre-ho als més joves. En aquest sentit es van programar tallers de trenar el blat. L’artista Ona Trepat va ensenyar l’art de fer trenes de blat i decorar el voltant de l’ermita de Sant Miquel. 

Dies abans l’artista va impartir un taller a l’Escola Bora Gran i tot l’alumnat de primària del centre va aprendre a fer aquestes trenes que, també, es van penjar a l’ermita durant la festa.

Els actes populars entorn a l’Aplec de Sant Miquel Sesvinyes es van completar amb tallers de balls tradicionals i tallers de malabars, la tradicional missa de l’aplec i el dinar popular. A la tarda les sardanes amb la cobla Principal de Banyoles i els balls populars de Roger Hugas i Alejandro García van cloure l’aplec.

A més dels actes organitzats des de l’Ajuntament, a l’Aplec hi van coincidir dues propostes més: d’una banda, el Fem Drecera, el circuit de caminades populars que organitza el Consell Esportiu del Pla de l’Estany; i, d’una altra, el concert de Vic Moliner, emmarcat en el Festival Recòndit.

L’Ajuntament vol agrair a la família Illa la col·laboració a l’hora d’organitzar les activitats.

Notícia de Banyoles TV