Benvinguda de l’Alcalde

Benvolguts veïns, veïnes i visitants,

No us podeu imaginar com és d’important per a mi i per al meu equip de govern representar el nostre municipi, per això, des d’aquestes línies, vull aprofitar per recordar-vos que estem a la vostra disposició per intentar resoldre qualsevol problema o inquietud que tingueu referent al nostre poble.

Durant el temps que porto en el càrrec, haureu pogut comprovar que intento ser un alcalde de proximitat. I així vull continuar, ja que aquesta és una de les coses bones que té ser el màxim representant d’un municipi petit com és el nostre. D’acord amb aquesta idea, espero que no dubteu a venir-me a trobar per a tot allò que pugueu necessitar.

A vosaltres visitants, de Serinyà us puc dir que és un lloc on s’està molt bé. I no només ho crec jo, sinó que ja ho varen veure així fa 250.000 anys els primers humans que varen decidir habitar les coves que tenim al nostre municipi, unes coves que us convido a visitar i veure l’empremta que hi varen deixar els nostres avantpassats més llunyans. D’un passat més proper són els testimonis del romànic al nostre poble, com ara l’església de Sant Andreu, situada en ple nucli antic -el qual us recomano que gaudiu a peu-, i l’ermita de Sant Miquel Sesvinyes. Fins arribar a avui en dia, també s’han anat edificant masies importants, algunes d’elles fortificades, que podeu trobar si passegeu pels diferents camins del municipi.

A Serinyà, però, també hi ha d’altres interessants i bonics indrets. Racons on podeu viure la natura amb intensitat, com ara el curs del Serinyadell, que travessa el nostre municipi, o el Ser, que s’uneix al Fluvià en un indret magnífic a tocar l’illa de Fares: tot un paisatge d’aigua. També hi trobareu paratges per contemplar i per caminar-hi, com el Pla de Martís, des d’on podreu veure els Pirineus o la Mare de Déu del Mont, entre d’altres muntanyes més o menys properes.

Quant a festes, la Major és per Sant Andreu, que sol coincidir amb l’últim cap de setmana de novembre, però també en celebrem una altra de molt entranyable que és l’homenatge a la gent gran, el segon cap de setmana de maig, coincidint amb la Festa del Roser.

Us desitjo a tothom, tant serinyanencs com forans, que gaudiu del nostre municipi.

Sergi Planagumà i Moradell
Alcalde